Pasty do pieczywa przygotujesz szybko i bezproblemowo. Ich wariantów jest naprawdę tak wiele, że z pewnością będziesz miał w czym wybierać. Pasty takie doskonale sprawdzają się do smarowania kanapek zamiast masła czy margaryny.

Możesz je także potraktować jako przystawkę przed uroczystym obiadem. Najlepiej smakują one na wszelkiego rodzaju pieczywie: pełnoziarnistych bułkach, bagietkach czosnkowych, chlebie razowym czy nawet na waflach ryżowych. W zależności od upodobań pasty kanapkowe możesz tworzyć na różne sposoby.

Dla miłośników nabiału – z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem. Dla osób lubiących ryby – z tuńczyka lub makreli. Dzieciom chodzącym do szkoły warto przygotować pastę z jajek z dodatkiem kiełek i orzechów dla lepszego myślenia i dobrej koncentracji.

Osoby dbające o dietę z pewnością nie pogardzą pieczywem z pastą z awokado z cytryną. Dzięki temu, że pasty kanapkowe robi się bardzo szybko, możesz przyrządzić je zawsze wtedy, gdy dopada cię głód, np. gdy wracasz z pracy do domu, a nie masz przygotowanego wcześniej obiadu.